Priscilla’s ervaring

Priscilla’s ervaring

Op 21 april 2018 kwam ik voor de allereerste keer bij Megga Fit, niet wetende wat ik kon verwachten. Ik kwam hier samen met een vriendin om het zomaar eens een keertje te proberen. Ik had eerder al wel eens verhalen gehoord over Megga Fit, echter was ik te onzeker om hier alleen naar toe te stappen. Met de Bring-a-Friend-week werd ik uitgenodigd door een vriendin en besloot ik dan toch de stap te zetten om een training te gaan volgen.

Ik weet het nog goed mijn eerste training, Circuit Training voor gevorderden. Toen ik dat op de website zag staan, twijfelde ik toch wel een beetje. “Moet ik nou wel gaan? Dat is vast veel te hoog gegrepen voor mij.” Toch heb ik mijn onzekerheid opzij gezet en ging ik vol goede moed richting Megga Fit. Ik werd warm ontvangen door Martijn en andere sporters waardoor ik mijzelf meteen welkom voelde. De training ging beginnen, “5 burpees!” hoorde ik. Terwijl ik nog geen idee had wat een burpee is ging in met enige onzekerheid toch maar de vraag stellen, “wat is nou weer een burpee?” Nadat Martijn dit aan mij had uitgelegd heb ik een 1e poging gedaan wat resulteerde in een uitputtende flop.

Als ik er nu aan terug denk moet ik bijna om mijzelf lachen. Wat was dat een zware training, maar tegelijk gaf het me voldoening wanneer ik weer klaar was. Ik besloot om een abonnement af te sluiten en minimaal 2 tot 3 keer in de week bij Megga Fit te gaan trainen. Al gauw merkte ik dat ik steeds beter werd en mijn lichaam op een positieve manier aan het veranderen was. Waar ik eerst niet eens 1 goede burpee kon uitvoeren doe ik er nu 20 achter elkaar.

Na ongeveer 3 tot 4 maanden besloot ik wat diverse andere sportoefeningen te gaan doen bij Megga Fit. Ik ben andere lessen gaan volgen waarbij ik merkte dat ik lichamelijk steeds meer verbetering kreeg. Zover zelfs dat ik besloot mee te doen aan een CrossFit wedstrijd. Mettertijd begon ik mij toch af te vragen of ik dit wel kon. Ben ik wel goed genoeg en is het niet beter als ik me alsnog afmeld? Hierdoor zou ik echter mijn team in de steek laten waardoor ik mijzelf herpakte en besloot er voor de volle 100% voor te gaan. Iedere vrijdag stond ik gereed voor de competitietraining om me optimaal voor te bereiden.  Inmiddels trainde ik zo’n 6 keer in de week en minimaal 8 tot 10 uur. Waar ik mezelf eerst naar de sportschool moest slepen, kan ik nu vaak niet wachten tot ik weer kan gaan trainen.  Wanneer ik 2 dagen niet kan trainen sta ik de 3e dag te springen als een klein kind.

Inmiddels is mijn 1e echte CrossFit wedstrijd gepasseerd. Wat was ik zenuwachtig. Ondanks mijn faalangst heb ik het samen met mijn teamgenoten succesvol afgerond en ben ik ontzettend trots op mezelf. Dit had ik overigens niet gekund zonder de goede hulp en training van mijn coach.

De 2e wedstrijd staat alweer gepland en ik heb er enorm zin in! Waar ik voorheen niet kon slapen van de angst kan ik nu niet meer slapen van de adrenaline.

Bij Megga Fit staat de techniek van de oefening bovenaan. Pas wanneer je de techniek begrijpt en op de juiste wijze kan uitvoeren mag je de oefening toepassen in de training. Hier werken ze aan jouw doelen en helpen ze je deze doelen te behalen.

Ik heb een ontzettende groei gemaakt, zowel persoonlijk als lichamelijk. Met alle hulp die ik krijg van mijn mede crossfitters en mijn coach, Martijn de Jong, is geen work-out meer te gek voor mij. Waar ik in het begin zei dat het veel te hoog gegrepen is voor mij, ga ik nu de uitdaging aan om steeds het uiterste uit mijzelf te halen. Het is niet meer: ik kan het niet maar ik ga trainen tot het mij lukt!

Martijn bedankt voor jouw positieve coaching!