Mylogenics

Met onze behandelmethode richten wij ons niet alleen op de locatie van de pijn, wij richten ons vooral op de oorzaak van de pijn. Wij gebruiken hier speciale test- en behandelmethodes voor om de oorzaak van de klachten op te sporen om jou definitief van jouw klachten af te helpen. 

Hoe doen wij dit? 

Activatie

We werken met spiertesten waarbij we zwaktes of blokkades in spier- en zenuwstelsel op kunnen sporen. Deze zwaktes kunnen zorgen voor disfuncties in het bewegingsstelsel. Dit geeft ons de mogelijkheid om de oorzaak van het probleem te vinden. 

Vaak begint de behandeling met het uitvoeren van deze testen zodat we een goede beoordeling kunnen maken over wat er nodig is om jou te kunnen helpen met jouw klacht. 

Vanuit Mylogenics werken we onder andere met Activatie van het neuromusculaire systeem. Dit werkt middels reflexpunten die te vinden zijn in het lichaam die werken op het lymfe systeem. Na het gebruik van deze activatiepunten zijn de betreffende spieren beter in staat om de functie uit te voeren, zodat daarna weer functie gevraagd kan worden. 

Release

Om de functie van de spieren verder te verbeteren werken we met een behandelmethode die we Release noemen. Dit heeft als doel om de functie van de spier te herstellen en optimaliseren. Als we een release uitvoeren werken we voornamelijk op de fascia van de spieren, bedoeld om adhesies (verklevingen, ook wel knopen genoemd) te verhelpen zodat de spieren en gewrichten weer pijnvrij hun functie uit kunnen voeren. 

De behandeling kan pijnlijk zijn, maar door de actieve medewerking van jou en het blijven stellen van vragen van onze kant behouden we dit altijd binnen de pijngrens van de klant.  

Revalidatie

Je zal van ons niet snel te horen krijgen dat je rust moet pakken om je klachten te verbeteren. Wij zoeken juist jouw grenzen op. Hiermee werken we “op geleide van pijn”. Dit houdt in dat alles kan en mag zolang je geen pijn ervaart. Ook vermijden wij de beweging waar je last ondervindt juist niet. We gaan samen op zoek naar het probleem in je huidige bewegingspatroon om jou definitief van jouw klachten af te helpen!

Het belangrijkste doel met de revalidatie is jou terugbrengen naar je niveau van voor de blessure, of zelfs sterker! Hier gebruiken we verschillende methodes voor om onder andere proprioceptisch (connectie tussen de hersenen en spieren) vermogen op te bouwen, kracht terug te winnen en de beweging te optimaliseren. Om dit doel te bereiken zullen we dit vaak combineren met activatie en release.