Ook trainers blijven leren!

Ook trainers blijven leren!


Afgelopen weekend vond het vervolg op het seminar ‘Kinetic Network Theory: Seeing & Correcting’ plaats, waar de theoretische en praktische basis gelegd werd voor het zien en corrigeren van beweging. De fundamenten van dit seminar werden tijdens ‘Kinetic Network Theory: Correcting & Intervention’ verder uitgediept. Hierbij lagen de focuspunten op progressieve opbouw van een beweging via instructie, ademhaling en de correcte manier van een ‘brace’ creëren.

Naast het leren van de basis kregen de deelnemers nu ook uitgebreid de kans om werking van ketens, gewrichten, spier en gangpatroon te leren kennen, de soorten dysfuncties te leren herkennen en hoe hierop te corrigeren. Hierbij leerden ze ook om te zien welke gevolgen bepaalde correcties hebben, hoe de correcties steeds te linken aan het geheel en voornamelijk specifiek aan de ademhaling/brace. Door elkaar te analyseren werd dit ook direct in de praktijk gebracht.

Met dit seminar is er tweede stap gezet in het verbeteren van kwaliteit van instructeurs en hun trainingen in Goes en omstreken. Een kleine groep gepassioneerde trainers met een oprechte toewijding leerde hoe kwaliteit van beweging gecreëerd moet worden en gaat dit de komende tijd toepassen tijdens de lessen.

Dit seminar zal binnenkort ook toegankelijk zijn voor een bredere doelgroep.