John

John

Mijn naam is John Walhout, 26 jaar oud en woon in Goes. Sinds 3 januari 2018 ben ik elke week te vinden bij Megga Fit, en train/werk ik daar onder toeziend oog van Martijn aan mijn kracht/conditie/techniek maar vooral uithoudingsvermogen.

Ik weet nog precies hoe en waar het begon. Ik was eind december met drie vrienden een hamburger gaan eten bij ‘de Ereburger’ in Goes, en omdat dat niet de eerste keer was die maand, viel al snel het onderwerp: afvallen en sport. Opzich ben ik altijd al redelijk sportief geweest, want ik heb de eerste twee jaar van het Cios met mooie cijfers gehaald (de praktische vakken dan😅) en buiten om dat was ik elk jaar wel bezig met snowboarden, wakeboarden etc. Maar de twee voorafgaande jaren aan Megga Fit deed ik letterlijk niks aan sport.

Tijd voor verandering vond ik. Ik besloot met vier maten de uitdaging aan te gaan en twee keer per week te gaan sporten. Uiteindelijk, na een half jaar, was ik 7,5 kg kwijt en waren we nog met twee van de vier over die consequent elke week twee a drie keer naar Megga Fit gingen. Toen kreeg ik waar ik al bang voor was, de dip, die ik al veel eerder verwacht had. Strand, festivals en veel meer andere afleiding zorgde er voor dat ik soms helemaal niet of maar 1 keer per week ging. Opzich niet erg, maar ik had een doel gesteld, en dat knaagde wel een beetje. Toen ik dat met Martijn besproken had, en hij me wat tips had gegeven had ik bovenop mijn oude doel (15 kg kwijtraken) nog twee nieuwe uitdagingen/doelen aan mijn lijstje toegevoegd. Drie maanden geen alcohol en competitief trainen. Het werd dus alles of niets!

Toen de drie maanden ingingen zonder alcohol, en ik vier a vijf keer per week ging trainen merkte ik dat je eerst moet trainen om te kunnen trainen. Dat, in combinatie met mijn doelen, maakte het veel leuker en zelfs makkelijker om er consequent in te zijn. Half september had ik mijn eerste doel bereikt: 15kg kwijt! Ik was enorm enthousiast en besloot de lat nog hoger te gooien. Meedoen aan ‘The Nationals’. Na lang twijfelen schreef ik mezelf 4 uur voor de deadline in! Voor mij was het nu echt aan, ik wilde rammen!

Toen ik mij geplaatst had in mijn divisie (Bronze) kwamen de eerste wod’s binnen waar ik vol gas mee aan de slag ging. Na drie maanden ploeteren stond ik 8e van de 106 deelnemers. Een resultaat dat me erg verbaasde maar opnieuw weer erg motiveerde. De competitie is tot op de dag van vandaag bezig, en mijn plek op het leaderboard van mijn divisie is 6/127.

Het besef kwam langzaam dat dit een onderdeel van CrossFit is! De pieken en de doelstellingen die je wekelijks kan halen zijn oneindig! Het meest recente voorbeeld is van twee weken terug: de butterfly pull up en Double Unders!

Uiteraard zou ik dit niet kunnen zonder de coaching van Martijn. Door tips en feedback te combineren en te mengen met wat eigen initiatief, is het resultaat er vroeg of laat! Ik kan iedereen aanbevelen om een langs te komen voor een proef of beginners les. Het is er voor ieder niveau! En wie weet, verandert het normale ‘sporten’ voor jou ook wel om in een passie en wordt CrossFit of functioneel trainen je hobby!