Jessica

Jessica

 

 

Durf ik het aan?

Op 6 oktober 2016 heb ik eindelijk de stap durven zetten. Ik had die dag een intake gesprek bij Megga Fit voor Personal Training.

Natuurlijk was ik best nerveus want ik stapte behoorlijk buiten mijn comfort zone. Toch wilde ik deze stap wagen en zag het als een investering in mijzelf! Ik wilde graag een paar kilo afvallen en fitter worden en had hier hulp bij nodig. Ik sportte al best fanatiek, maar merkte dat ik stagneerde. Ook wilde ik heel graag op de juiste manier leren liften. Ik zag dit vaak genoeg in de sportschool maar wist zelf niet goed hoe ik het moest doen. Martijn vertelde mij wat Personal Training inhield en al snel werd mij duidelijk dat door deze trainingen te volgen ik fitter kon worden, leren liften en d.m.v. van een trainings- en voedingsschema afvallen. Natuurlijk valt of staat dit met je eigen inzet maar dat zat goed, ik wilde dit!

De eerste training bestond uit diverse testen om te kijken hoe het met mijn conditie gesteld was. Daarna moest ik een kleine work-out doen. Het fenomeen 21-15-9 waar ook Burpees in voor kwamen. Nu dacht ik dat ik wel een redelijke conditie had, maar ik ging kapot! Mijn conditie kon duidelijk beter!

De daarop volgende trainingen waren erg pittig maar zo ontzettend leuk en leerzaam! Ik heb vaak versteld gestaan van mijn eigen kunnen. Natuurlijk heb je momenten dat je denkt “ïk kan niet meer” (en geloof me die momenten waren er genoeg in het begin) maar dan coacht Martijn je er doorheen en lukt het je toch! Door de weken heen merkte ik dat ik echt fitter werd en kreeg meer energie. Ook was ik inmiddels al wat kilo’s kwijt. Het harde werken werd echt beloond. Ik was zo blij!!

Tijdens het traject van de trainingen mocht ik ook gebruik maken van de lessen bij Megga Fit en dat heb ik gedaan. De lessen zijn erg leerzaam met veel variatie maar ook super gezellig. Ik voelde mij gelijk welkom.

Voor iedereen die twijfelt over CrossFit of Personal Training, ik zeg doen! Het is echt een investering in jezelf!

Inmiddels ben ik klaar met mijn trainingen, voel ik me fitter dan ooit en heb ik heel veel geleerd. Wel ben ik verslaafd geraakt aan CrossFit. Maar ja, hoe kan het ook anders het is gewoon een geweldige sport. Ik ga er dan ook zeker mee door want voor mij is dit pas het begin.